Stiltedag #25 - Op Reis - Foto licht door Mandy van Goeije

 

Niet nadenken, maar ervaren

Vandaag neem ik je mee op reis. Een reis van licht en geluid, van een veelheid aan impulsen, van kleuren en beweging.

De mooiste reis maak je in een donkere kamer op een zo groot mogelijk scherm. De hele reis duurt lang (1 uur en 58 minuten), maar het is aan jou waar je instapt en hoe lang je meereist.

 

Ter verduidelijking: DMT

In de titel van de video staat dat de film een DMT trip is, maar dat is het niet letterlijk. DMT is een stof die van nature in onze hersenen voorkomt en waarschijnlijk een rol speelt bij dromen en hallucinaties zoals in koortsdromen. Er zijn ook drugs die DMT bevatten en hallucinaties opwekken. Deze video is geïnspireerd door zo’n soort hallucinatie, maar wekt er zelf geen op en heeft met drugs niets te maken. In feite is het een lange audiovisuele installatie zoals je die ook wel tegenkomt in de kunst.

Let op: voor mensen met epilepsie of migraine zou de video vanwege lichteffecten hier en daar mogelijk een aanval kunnen opwekken. Voor hen heb ik deze reis gevonden: https://youtu.be/2a9jH8yT454 (afspelen op snelheid 0.75 maakt deze video nog mooier!)

 

 

Wat doet zo’n reis met jou?

 

 


 

Wil je elke dag deze maand een moment van bezinning in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief voor af en toe een Betekenisvol bericht. En delen op social media of je blog? Heel graag.