Sprookjes

Sprookjes zijn verhalen vol symboliek. Voor kinderen zijn het spannende verhalen die je letterlijk kunt lezen en waarin meestal de strijd tussen goed en kwaad die centraal staat. Maar wie wat verder wil kijken, kan zich door sprookjes ook op een dieper niveau laten raken. En dan zeggen sprookjes plotseling soms meer over ons dan we op het eerste gezicht dachten.

Gisteren lazen we “De Maan”. Vandaag gaan we op een andere manier naar sprookjes kijken. Ik heb het werk uitgekozen van Sulamith Wulfing, een Duitse illustrator/kunstenares. Het is haar werk geworden omdat ze in de eerste plaats virtuoos was met het weergeven van licht in haar werk. En daarnaast ken ik weinig illustratoren die zo’n groot oeuvre aan symbolisch werk hebben gemaakt.

Bij het bekijken van haar werk gaat het er niet zozeer om wat je er van vindt en of je het mooi vindt. Natuurlijik mag je er zo wel naar kijken. Maar waar ik voor vandaag benieuwd naar ben, is of er een illustratie bij zit die jou raakt omdat het je aan iets in je leven doet denken.

Klik hier voor het werk van Sulamith Wulfing. Veel kijkplezier!